Vi som bloggar

Tove Stjärna (bloggredaktör)
Jag jobbar som arkeolog på Stockholms läns museum och är även doktorand i arkeologi på Stockholms universitet. Jag brinner för att diskutera och studera hur arkeologi används och brukas och har arbetat med publik arkeologi och förmedling på olika sätt under hela min yrkesverksamma tid.

tove.stjarna@stockholmslansmuseum.se

Lars Andersson
Mitt specialområde ligger i det samhälle som fanns vid skiftet mellan yngre järnålder och medeltid. Jag brinner för att finna vetenskapliga svar på beskrivningen av verkligheten och det mänskliga beteendet. Jag värnar om de humanistiska upplysningstankarna och bekämpar pseudovetenskapliga, nyandliga och religiösa förklaringsmodeller.

lars.andersson@stockholmslansmuseum.se

Richard Grönwall
Chef för enheten för kulturmiljö och dokumentation vid Stockholms läns museum. Verksam arkeolog sedan 1990-talet med särskilt intresse för sociala hierarkier och förändringsprocesser under 1000-talet AD. Engagerad i frågor som rör kulturarvets betydelse för samtiden och hur detta påverkar samhällsutvecklingen.

richard.gronwall@stockholmslansmuseum.se
Tweeta: @richardgronwall

Tina Mathiesen
Jag har varit verksam på olika platser i Sverige och utomlands; Stockholm, Mälardalen, Västsverige, Oslo, London och på Sicilien. Under alla år inom exploateringsarkeologin har jag hela tiden jobbat med förmedling. Att föra ut kunskapen om det vi gör är för mig en förutsättning att hålla på med det här. Oavsett om det är i en byggbarack eller ett föredrag på länsstyrelsen.

tina.mathiesen@stockholmslansmuseum.se

Johan Runer
Disputerad forskare och fältarkeolog. Ett fokus är de processer och förändringar som ägde rum i övergången mellan järnålder och medeltid. Min tro är att god arkeologi förutsätter vidsynthet, fantasi och solida kunskaper om källmaterialet.

johan.runer@stockholmslansmuseum.se

Jennifer Shutzberg
Jag arbetar som museipedagog på Stockholms läns museum. Jag är arkeolog i botten och arbetar bland annat med publik arkeologi. Kulturpolitiska frågor intresserar mig och jag arbetar med olika delaktighetsprojekt inom kulturmiljövården.

jennifer.schutzberg@stockholmslansmuseum.se

Anna Östling
Jag har varit verksam som arkeolog i många år och arbetat över stora delar av landet, från norr till söder. Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med utåtriktad verksamhet eftersom jag tycker att det är viktigt att människor får ta del av de resultat som vi gräver fram. Dessutom är det roligt att få ta del av människors berättelser om lokalsamhället och om tider senare än de vi undersöker.

anna.ostling@stockholmslansmuseum.se

om tider senare än de vi undersöker.

En kommentar till Vi som bloggar

  1. Jan Fast skriver:

    Tack för en fin och tankeväckande blogg!!

    Jan Fast
    arkeolog, Finland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s