Stensträngarna har fått sällskap av husgrundsterass och gravlik anläggning i Märsta!

Nu har vi schaktat upp nästan hela ytan och fått fram både en husgrundsterass av järnålderstyp och en rund anläggning av delvis fint lagd sten precis intill den. Vi vågar inte riktigt hoppas på att det ska vara en grav, läget är inte helt rätt för det, och mer troligt är det kanske en avfallshög av något slag, men den som gräver får se! Hittills har vi bara rensat fram den och hittat en liten bit keramik och en pytteliten bit kritpipa.

Image

Terrassen. Ännu orensad så lite sladdrig i formen

Image

Grav eller avfallshög – eller varför inte båda?

Efter idag har vi schaktat klart så i nästa vecka kommer vi att fortsätta rensa och kanske börja gräv lite anläggningar. Hittills har vi några små härdar, de fina stensträngarna, den medeltida husgrunden, järnåldersterassen och den gravliknande anläggningen. Stensträngarna har blivit allt mer intressanta ju mer vi har rensat på dem. Det har visat sig att de har små stenpackningar lagda intill och även att de har som mindre ”armar” som sticker ut från dem och nästan gör att delar ser ut som egna små anläggningar. Kanske är det så här de sett ut oh har byggts från början, eller så har sten flyttats både bot och dit med tidens gång. Som sagt den som gräver får se!

Och glöm inte komma och hälsa på oss! På måndag kl. 13:00 är första visningen och sedan kör vi varje vardag kl 13:00 förutom på fredagar då ni kan sluta jobbet lite tidigare och komma hit till visningen kl 15:00!

Välkomna!

Det här inlägget postades i Grävningar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stensträngarna har fått sällskap av husgrundsterass och gravlik anläggning i Märsta!

  1. Anneli skriver:

    Var håller ni till? Är det vid Broby strax norr on ”bussgaraget”? Tänkte titta förbi någon dag vid 13:00!

    Lycka till!

    • tovestjarna skriver:

      Hej, nu finns ett inlägg här på bloggen med vägbeskrivning. Kom gärna förbi 🙂

Kommentarsfältet är stängt.